Verze programu
- Podrobnosti
Standardně se při prodeji v restauraci používá aktuální ceník, který obsahuje všechny ceny nápojů a jídel podávaných v restauraci. Toto je standardní situace. Ovšem mohou existovat případy, kdy pro určitá zboží v určitých situacích má být použita upravená cena. Co s tím, když číšník nemá kompetenci stanovovat cenu při prodeji? Používá předepsaný ceník a nesmí se od něj odchýlit jakýmkoliv směrem.
Tak jsem "vymyslel" individuální ceník pro daný stůl a podle tohoto ceníku se odnáší nápoje či jídla k danému stolu a za takto definované ceny se prodává.
Samozřejmě není nutné vytvářet celý nový ceník. Protože určitě se upravené ceny netýkají veškerého sortimentu, ale jenom určitého výseku, který je k danému stolu dodáván s jinými cenami. Takže stačí vytvořit ceník s podřízeným ceníkem a do něj uvést ty ceny, které jsou odlišné od standardního ceníku. Pokud v něm systém položku nenajde, sáhne si do "podřízeného" ceníku pro standardní cenu.
- Podrobnosti
- Podrobnosti
- Podrobnosti
Nějak jsem si neuvědomil, že DPH je živý proces a mohou být prováděny doplňky do konstrukce DPH. Konstrukce KH jsem vytvářel jenom jednou a už ji nechával neměnnou, což není úplně v pořádku, když si jeden uvědomí, že vazba evidence DPH na KH je dost zásadní.
Takže jsem doplnil do tvorby konstrukce KH automatické doplnění nezařazených (nových) prvků z konstrukce DPH.
- Podrobnosti
Nikdy mne nenapadlo, že někdo umí vymyslet víc jak 99 účetních zápisů pro konkrétní předpis-účel platby. A protože šedivá je teorie, zelený je strom života, tak tato situace nastala a ublížilo to datům.
No, opravil jsem to tak, že lze vložit nový záznam do "mezery" nebo za určitý záznam. Ovšem s tím, že lze následné záznamy posunout. Pokud ale existuje záznam s číslem "99", program účetní zarazí a nedovolí udělat se zápisy cokoliv.
Strana 4 z 12